De ce?

Din ce motiv?

România de astăzi găzduiește o colecție inestimabilă de capitole istorice, bucurându-se de o deosebită densitate a monumentelor istorice,
mărturie mai multor perioade semnificative pentru istoria locală, națională și internațională. Nevoia de promovare turistică a acestor monumente este deosebit de importantă deoarece potențialul lor este imens.

Cea mai eficientă metodă de realizare a acestui lucru este promovarea online cu ajutorul noilor tehnologii, acestă metodă fiind în același timp accesibilă pentru cei interesați dar și avantajoasă financiar pentru promotori.

Ce inseamna?

Proiectul Povestea Unei Națiuni vine în sprijinul promovării turismului și a culturii din Romania, aducând o noua viziune și dimensiune asupra bogătiei culturale, cu ajutorul noilor tehnologii.
Anvergura acestui proiect este dată de modularitatea și ingeniozitatea fară precedent cu care se aduc într-un nucleu atât de multe informații despre istoria si monumentele României.
Reconstituituirile 3D ale monumentelor stau la baza acestui proiect, în jurul carora se vor realiza produse de promovare cum ar fi: DvD Interactiv,  Hărti laminate, platforme web, ghiduri tiparite, panouri și alte materiale.
Produsele proiectului Povestea Unei Naţiuni sunt destinate atât vizitatorilor și potenţialilor vizitatori cât şi istoricilor, arheologilor sau pasionaţiilor de istorie. Ele au caracter știintific, de informare și promovare.

Cui se adreseaza?

Povestea unei natiuni se adreseaza publicului larg: oameni de toate varstele si profesiile, pasionati de istorie si cultura, turisti, agentii specializate in promovarea turismului, dar si comunitatilor locale care au pe teritoriul administrat monumente istorice, administratiilor locale, reprezentantilor oraganizatiilor non-guvernamentale, operatorilor economici care isi desfasoara activitatea in preajma monumentelor, cat si tuturor utilizatorilor de internet si smartphone sau tablete cu sistem de operare Android.

Istorie, turism și cultura

Tara noastra se bucura de o zeste deosebita in cadrul careia un loc aparte il ocupa monumentele istorice, reprezentative pentru istoria locala si nationala, in timp ce unele dintre ele sunt considerate valori ale patrimoniului mondial.

Vezi Brosura!

Ce isi propune?

Printre altele, proiectul Povestea Unei Natiuni isi propune urmatoarele:

Punerea in valoare a
patrimoniului

Punerea în valoare a patrimoniului cultural și a turismului național și local, prin intermediul unei retele de promovare reciprocă a monumentelor : materiale informative în mai multe limbi (tiparite și interactive, în format electronic), materiale promoționale și de promovare intensivă prin intermediul internetului și nu în ultimul rând , reconstituiri virtuale 3D care oferă o descriere prin imagini
a faptelor istorice.

Cresterea interesului si educarea publicului larg

Cresterea interesulului opiniei publice pentru cultura și a numărului cosumatorilor de cultură avizati.

Educarea şi dezvoltarea audienţei unui public larg în legătură cu patrimoniul cultural, punând în evidenţă diversitatea culturală.

Crearea de materiale de promovare turistica si culturala

Crearea de materiale de promovare turistică și culturală destinate atât turiștilor români cât și străini, mărind astfel numarul și satisfacția acestora.

Totodata crearea unei baze de materiale protocolare si de promovare care sa vina în sprijinul administratiilor locale, prin oferirea mai multor solutii de promovare fară costuri sau eforturi care aduc cu sine crearea unor surse de venit stabile din comercializarea produselor.